Multimedia voordracht op dinsdag 31 oktober om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

De Stad New York had tijdens de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw van nature iets optimistisch en zwierigs dat uitvergroot werd door lichtreclames en de wolkenkrabbers van Broadway. Daardoor werd de stad als het ware het commercieel middelpunt van Amerika. The Big Apple werd ook een muzikale smeltkroes voor blues, rhythm&blues, jazz en doo-wop, met het Spaans getinte Harlem als spirituele bron. Platenlabels zoals Atlantic, Old Town, Herald, Groove en Ember, gaven aan artiesten als Brownie McGhee, Bob Gaddy, ‘Champion’ Jack Dupree en Larry Dale opnamenkansen. New York kende ook een bruisend nachtleven met de opzwepende en hitsige muziekstijlen die de Afro-Amerikanen naar de dansvloer lokten, omgeven door sigarettenrook en de verschaalde geur van whisky. In deze biotoop bent u vanavond uitgenodigd én wordt u verwend met een tweede bezoek aan deze muzikaal schitterende én fascinerende lichtstad!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *