Multimedia voordracht op dinsdag 26 september om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Guy Van Looy.

De materiële en lichamelijke tekortkomingen van de Afro-Amerikanen bepaalden decennia lang hun innerlijke gevoelens, die via hun dromen over gelijkberechtiging en vrijheid hen daarvan konden bevrijden, door het zingen van de blues. Howlin’ Wolf werd daardoor een begrip voor de na-oorlogse moderne Chicago blues. Zijn turbulent leven, zijn charismatische verschijning en zijn onsterfelijke songs, nemen ons vanavond opnieuw mee naar de clubs van de Windy City. Zo klinkt ‘Mama Died And Left Me’ bijvoorbeeld, als een oude landelijke blues met een bittere tekst over de dood van zijn moeder.‘De bizarre, spookachtige beelden die de nummers van Howlin’ Wolf bevolkten, de kwaliteit van zijn stem en zijn angstaanjagende energie, waren de kenmerken voor iemand met een originele afkomst’. Dat schreven de bluesvorsers Colin Escott en Martin Hawkins. Zo voert de song ‘My Life’ ons terug naar het donkere Mississippi, waar op een ijskoude winternacht, de jonge Wolf de deur werd gewezen door Gertrude Jones, zijn biologische moeder. De stad Chicago werd voor Howlin’ Wolf een muzikale bevrijding!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *