Multimedia voordracht op dinsdag 5 december om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Thad Jones is een telg uit de Jones familie: zijn oudere broer is de pianist Hank Jones, zijn jongere broer Elvin Jones leeft zich uit aan het drumstel. Thad zelf is trompettist, cornettist, componist en arrangeur. Hij begon zijn carrière bij de band van Count Basie waar hij 9 jaar actief was. Nadien wordt hij oprichter / leider van het Thad Jones / Mel Lewis Orchestra dat niet minder dan 12 jaar stand houdt onder zijn leiding. Hij vertrekt naar Kopenhagen waar hij 6 jaar het Danish Radio Orchestra leidt. Dan keert hij terug naar de States om de leiding van het Count Basie Orchestra op zich te nemen. Een geniale muzikant / instrumentist die van alle markten thuis is. We belichten op deze centennial avond uitvoerig zijn carrière met muziek en beeld.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *