Multimedia voordracht op dinsdag 7 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Pianist, componist en bandleader Ahmad Jamal heeft generaties van artiesten beïnvloed. Miles Davis noemde hem zijn grootste inspiratiebron en vriend. Zijn professionele carrière begon op zijn 14de. Hij speelde in nachtclubs als bebop muzikant maar al snel ontwikkelde hij zijn eigen, meer ingetogen stijl. De album “At the Pershing – But Not For Me” uit 1958 werd zijn commerciële doorbraak bij het grote publiek.

Oscar Peterson was een befaamde Canadese jazzpianist en componist. Zijn vader leerde hem op jonge leeftijd trompet en piano spelen, maar na tbc te hebben gehad concentreerde hij zich nog alleen op de piano. Hij verwierf snel de reputatie van een technisch briljante en inventieve jazzpianist. In 1949 maakte hij zijn debuut in Amerika met een optreden in Carnegie Hall. Hij begeleidde in zijn carrière bijna alle grote jazzmuzikanten.

Zowel Jamal als Peterson werden beïnvloed door Art Tatum en traden meestal op met een trio of andere kleine bezettingen. Kom vanavond genieten van het werk van beide pianisten, rijkelijk voorzien van boeiend beeldmateriaal.

Presentatie: Willy Van Achteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *