Multimedia voordracht op dinsdag 28 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Guy Van Looy.

Walter ‘Shakey’ Horton bespeelt de mondharmonica meestal met een zacht vibrato; dikwijls op de achtergrond, een plaats die hij zijn ganse leven ambieerde. Als begeleider was hij steeds inspirerend, met een gedreven en gedoseerd staccato en een melismatische toon, waarmee hij zijn bluesvertolkingen tot een hoog niveau tilde. Hij onderlijnde daarmee zijn natuurlijke gave, die hij vanuit de wieg mee naar Chicago had gebracht. In 1969 lag Maxwell Street in Memphis achttien jaar achter hem. In The Windy City kenden veel vrienden-muzikanten respect én bewondering voor deze psychisch ontwrichte man. Bij nagenoeg al zijn vertolkingen ontstaat er een symbiose tussen beeldspraak én poëzie; bluesvertolkingen die doen mijmeren of het harde stadsleven onderlijnen. Laat u muzikaal verwennen door één van de grote mondharmonicavirtuozen, Walter ‘Shakey’ Horton!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *