Multimedia voordracht op dinsdag 19 december om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Rond 1957 kende Engeland de opkomst van de folk en skiffle muziek, die werd vertegenwoordigd door o.a. Ken Coyler, Lonnie Donegan en Ramblin’ Jack Elliott. De Jonge Alexis Korner speelde toen mandoline en gitaar in de band van Ken Coyler. In 1961 richtte hij de legendarische Blues Incorporated op, de eerste blanke blues- en R&B band in Europa. Met twee Afro-Amerikaanse vocalisten – eerst Ronnie Jones, nadien Herbie Goins – ging de band ook meer jazz-invloeden toelaten en werden de tenoristen Art Themen, Alan Skidmore en Dick Heckstall-Smith aangetrokken. Korner zorgde ook voor het eerste optreden in Engeland van Muddy Waters en Big Bill Broonzy. Blanke bluesformaties zoals Peter Green’s Fleetwood Mac en Aynsley Dunbar’s Retaliation werden de muzikale begeleiders van Eddie Boyd en ‘Champion’ Jack Dupree bij hun optredens in Engeland. Ook de jonge John Mayall werd gebiologeerd door de blues. Met zijn Bluesbreakers – met Peter Green en Eric Clapton – veroverde hij ook een Europees publiek. Groepen zoals Savoy Brown, Chicken Shack en Colosseum komen ook vanavond aan bod. Met muzikale herinneringen aan vervlogen tijden en onbekende namen wordt het een bijzondere avond bij de Antwerpse Jazz Club!

Presentatie: Guy Van Looy.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *