N.a.v. het nieuwe boek ‘Rhythm Man and the Beat that Changed America’, 2023.

Multimedia voordracht op dinsdag 24 oktober om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Zowel de Savoy Ballroom in New York als zijn ongekroonde koning, drummer Chick Webb,hebben een mythisch statuut. De danszaal, geopend in 1926, groeit uit tot een baken van zwarte dans en cultuur waar de beroemde lindy hop populair wordt en de bekendste zwarte en blanke orkesten battles uitvechten om in de gunst van de dansers te komen. Een nieuw boek werpt een indringende kijk op dit alles en wordt beschouwd als het beste jazzboek van het jaar 2023. Rhythm Man And the Beat That Changed America brengt een overzicht van het ontstaan van de danszaal, haar evolutie en haar hoogdagen. Swing in Harlem toen jazz hippe muziek was.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *