Multimedia voordracht op dinsdag 14 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Vanavond krijgt u niet de zoveelste VVNN-aflevering (Van Vroeger Naar Nu) voorgeschoteld. Vanavond kunt u zich, als verstrooiing, verwachten aan een potpourri, een aaneenschakeling van goede, échte jazz. Voor de samenstelling ervan hebben wij ons gebaseerd op wat de iPod heeft verschaft via de functie ‘random’ (willekeurig). A priori is de muziekselectie van vanavond dus ‘neutraal’ te noemen. Hoewel, niet helemaal. Want de muziek opgeslagen op de iPod komt uiteraard overeen met de muziek uit de discotheek van ondergetekende – en deze is natuurlijk niet geheel vrij van zekere voorkeuren. Dus toch niet een volledig ‘neutrale’ muziekselectie vanavond. Daartegenover staat wel de garantie dat alleen maar ‘goede, échte’ jazz kon worden geselecteerd. Voor spreker was er dan het bijkomende voordeel dat dit alles hem de kans heeft gegeven om meerdere interpretaties waarvan hij weliswaar het bestaan niet was vergeten, maar wel het feit dat zij deel uitmaakten van zijn jazz-verzameling, te kunnen ‘herontdekken’. En misschien geldt dat ook voor u; misschien zult ook u enkele ‘oude’, vergeten interpretaties herontdekken vanavond. Slotsom: goede jazz troef. Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *