Multimedia voordracht op dinsdag 13 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Van eind jaren 1930 tot eind 1950 is vibrafonist, drummer, pianist, orkestleider en componist Lionel Hampton een van de populairste jazzmusici in de Verenigde Staten en Europa. Dit dankt hij aan zijn exuberante optredens die steevast tot groot enthousiasme aanleiding gaven – soms zelfs met interventie van de ordediensten. Maar daarnaast is er de intieme Hampton van wie we soms flitsen op de scène zien maar die zich vooral via studio-opnamen uitte. De exuberante Hampton is bekender dan de intieme maar het is dit laatste facet van zijn persoonlijkheid dat hier wordt belicht. De geweldige muzikale kwaliteiten van Lionel Hampton worden vaak ten onrechte ondergesneeuwd ten voordele van zijn showmanship. Dit vraagt om een swingende rechtzetting.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *