Multimedia voordracht op dinsdag 20 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Guy Van Looy.

Bluesgitarist Shuggie Otis was vijftien toen hij debuteerde in de band van zijn vader Johnny Otis. Zijn gitaarspel werd sterk beïnvloed door Pete Lewis die in de band van zijn vader speelde, maar ook door T-Bone Walker, Mel Brown, Pee Wee Crayton, Lowell Fulson en Elmore James. Ook de landelijke blues van Son House, Lightnin’ Hopkins en Robert Johnson hadden een grote invloed op hem. Zijn inventiviteit en virtuositeit trokken de aandacht van producer en organist Al Kooper. ‘Al Kooper introduces Shuggie Otis’ uit 1969 is nog steeds een verbluffend album. Hij begeleidde ook de grootste namen uit de blueswereld zoals Charles Brown, Eddie ‘Cleanhead’ Vinson, Richard Berry en vele anderen. De jonge Shuggie Otis gitaar horen spelen is een ware revelatie binnen de Antwerpse Jazz Club. Een avond om niet te missen en … regelmatig de ogen te sluiten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *