Multimedia voordracht op dinsdag 6 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

‘Two Faithful Lieutenants’.

Twee betrouwbare en talentvolle luitenanten, trombonisten die tijdens hun ganse loopbaan op de achtergrond hun gerespecteerd en waardevol werk hebben gedaan.

Benny Morton begon zijn muziekcarrière bij Clarence Holiday: u weet wel, de vader van. Daarna kwam hij achtereenvolgens terecht bij het sextet van Teddy Wilson, Fletcher Henderson, Don Redman en de band van Count Basie. Hij realiseerde opnamen met Ray Bryant, Buck Clayton en Rex Stewart.

Trummy Young deed heel wat ervaring op bij de orkesten van Earl Hines, Jimmie Lunceford en Benny Goodman. Hij was aan de slag bij opnamen met Charlie Parker, Dizzy Gillespie en Buck Clayton, maar was vooral 12 jaar lang de trouwe metgezel en gerespecteerde compagnon van Louis Armstrong gedurende zijn verblijf bij diens All Stars. Referenties genoeg om deze avond mee te komen swingen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *