Multimedia voordracht op dinsdag 16 januari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Het was in 1933 dat Teddy Wilson bij Benny Carter terecht kwam die in New York de Chocolate Dandies leidde. Vanaf dan was Teddy Wilson in de studio’s te vinden voor solowerk en in het gezelschap van kleinere combo’s. Hij realiseerde o.a. de legendarische opnamen met Billie Holiday en was jaren het uithangbord bij de Benny Goodman band. Het is onmogelijk om hem niet onmiddellijk in verband te brengen met het beeld van perfectie: zijn onberispelijke stijl, goede smaak en perfectie ontstaan uit zijn beïnvloeding door Earl Hines en Art Tatum. De kunst van de begeleiding maken van Teddy Wilson het tijdloze model van de zogenaamde “middle jazz”. De echte kenners geven hem een ereplaats in hun discotheek. Het pianospel van Teddy Wilson is modebestendig en niet aan veroudering onderhevig, wat we op deze swingende avond gaan bewijzen met klank en uniek beeldmateriaal.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *