Multimedia voordracht op dinsdag 16 april om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Jonah Jones leert trompet spelen in de lokale kerkgemeenschap van Louisville, Kentucky. De dag dat ik opnamen hoorde van Louis Armstrong veranderde mijn leven, vertelt hij. Hij begint zijn carrière bij lokale amateurbands tot hij in 1928 bij het orkest van Fletcher Henderson aan de slag gaat en vanaf dan gaat het snel. Hij speelt samen met alle goden in de jazzwereld. Jonah Jones wordt terecht beschouwd als een van de beste discipelen van Louis Armstrong en het was Lil Armstrong die hem uitriep tot “Louis Armstrong The Second”. Hij speelt met een aanstekelijk dynamisme en heeft een prachtige sonoriteit, gecombineerd met een ontspannende en glanzende voordracht: genoeg argumenten om deze avond op post te zijn!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *