Multimedia voordracht op dinsdag 7 mei om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Piet Van de Craen.

De muziek van Jelly Roll Morton is het uitgangspunt. Ook aandacht voor Wilbur de Paris and Hs New New Orleans Jazz en Earl Hines and His Dixieland Jazz Band. Dan komt het boegbeeld van de huidige New Orleansmuziek op het voorplan, klarinettist Michael White en is er aandacht voor Wynton Marsalis and the Lincoln Center Jazz Orchestra die o.a. de muziek van Morton opnieuw onder de aandacht hebben gebracht. Waarom juist aandacht voor deze groepen? Omdat zowel Morton als de Paris, als Hines, White en Marsalis de New Orleansmuziek veeleer verrijkten dan hem gewoon in stand hebben gehouden. Kortom, vernieuwing binnen de traditie en traditie binnen de vernieuwing met veel beeld en nieuwe inzichten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *