Multimedia voordracht op dinsdag 14 mei om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Thelonious Monk was een bizar, bijna surrealistisch personage, niet alleen door de eigenzinnige sfeer van zijn muziek maar ook door zijn excentriek gedrag. Monk was, samen met Duke Ellington, een van de origineelste componisten die de jazzgeschiedenis ooit heeft gekend. De verwantschap tussen beiden betreft trouwens hun pianostijl. Hij werkte o.m. met Coleman Hawkins, Cootie Williams en Dizzy Gillespie in wiens bop big band hij aan het klavier zat. Hij speelde met Miles Davis in 1955 op het Newport Jazz Festiva,l wat voor beiden hun definitieve doorbraak werd. Een aantal van de mooiste en origineelste thema’s uit de moderne jazz zijn van Monks hand. Het wordt een avond met een 50 min. durende documentaire over Thelonious Monk met tal van boeiende getuigenissen door zoon T.S. ‘Toot’ Monk, ook zijn zuster komt aan het woord en verder Randy Weston, Billy Taylor en de meester zelf aan de toetsen. Alleen voor fijnproevers …

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *