Multimedia voordracht op dinsdag 18 juni om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Billy Strayhorn & Johnny Hodges Albums - Blue Sounds

Duke Ellington schreef ongeveer 33 ‘Suites’, composities met een langere duurtijd en met een bepaald thema. Piet Van de Craen stelde enige tijd geleden reeds Black, Brown and Beige voor, dus tijd voor een overzicht van de andere misschien minder bekende Suites. Dit wordt een avond met korte fragmenten uit titels zoals Creole Rhapsody, Perfume Suite, The Liberian Suite, The Deep South Suite, The Queen’s Suite, The New Orleans Suite, The Far East Suite en nog enkele anderen. Voor de liefhebbers van Duke Ellington is dit een buitenkans om zijn unieke orkestraties te ontdekken. Men moet geen dansmuziek verwachten, eerder jazzmuziek met een symfonisch tintje, waar ook swing en blues in aanwezig is – m.a.w. jazz voor gevorderden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *