Multimedia voordracht op dinsdag 02 juli om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Coleman Hawkins - Powerful, Passionate & Original Tenor Sax | uDiscover

Vanavond dan het derde deel gewijd aan de grote figuur van Coleman Hawkins. Na de beginjaren (1922-29) en de jaren ’30 krijgt u vanavond een overzicht van de opnames gemaakt tegen het einde van zijn carrière. Al van in het begin van zijn carrière kan het spel van Hawkins zonder overdrijven ‘meesterlijk’ worden genoemd. Om Hugues Panassié nog eens te citeren: ‘Coleman Hawkins est le plus grand de tous les saxos.’ Toch zijn wij geneigd te stellen dat de opnames steeds beter zijn geworden. In Deel 1 hebben wij hem vooral gehoord met het orkest van Fletcher Henderson; in Deel 2 hebt U opnames kunnen beluisteren met de Count Basie band; en in Deel 3 zult u hem kunnen beluisteren in het gezelschap van Roy Eldridge, Ray Bryant, en zelfs met niemand minder dan Duke Ellington, weliswaar niet met het volledige orkest, maar toch…. Sommigen (velen?) onder u zullen dit beschouwen als hét hoogtepunt van zijn carrière. En toegegeven, zijn spel is eens te meer … outstanding. De afwezigen zullen het zich later beklagen… En wat de aanwezigen betreft: Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *