Eten en drinken in de jazzwereld: 20 swingende gerechten!

Multimedia voordracht op dinsdag 18 februari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Louis Armstrong and Guy Lombardo 1966** I.V. / M.T. - Image 5062_0090 |  Most iconic images of the 20th century | MPTV Images

Van veel jazzmusici weten we dat het smulpapen waren. Bekend zijn de vele verwijzingen naar eten en drinken van muzikanten zoals Jelly Roll Morton, Louis Armstrong, Duke Ellington, Fats Waller, Louis Jordan en nog vele anderen. In zijn biografie ‘Music Is My Mistress‘ wijdt Duke Ellington een hoofdstuk aan zijn lievelingsgerechten. Hij schreef dan ook meer dan 20 composities die iets met eten of drinken te maken hebben. We gaan deze avond proeven van Curry In A Hurry, Sweet Meat, Jambalaya, Hot Chocolate, Cold Turkey en luisteren naar The Singing Oyster en I’m Gonna Go Fishin’ met Duke.

Afsluiten doen we met One Bourbon, One Scotch, One Beer, of Coffee And Cake, aan u de keuze. Tussendoor serveert de chef de befaamde Gumbo, recht uit New Orleans!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *