“The Lone Wolf” SONNY STITT

Op dinsdag 10 maart om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Presentatie: Frank Vermorgen.

Van jazzcriticus Dan Morgenstern kreeg Sonny Stitt de bijnaam “The Lone Wolf” vanwege zijn aanhoudend reizen en zijn enorme productiviteit; hij is met zijn meer dan 100 albums een van de productiefste jazzsaxofonisten ooit. Hij groeide op in een muzikaal gezin en begon zijn loopbaan op 19 jarige leeftijd bij de band van Tiny Bradshaw. Later vervoegde hij de bands van Dizzy Gillespie en Billy Eckstine waar hij samenwerkte met de bebop-pioniers Dexter Gordon en Gene Ammons. Hij koos definitief voor deze richting na verdere samenwerking met andere grote namen uit de bebop wereld Bud Powell en Eddie “Lockjaw” Davis. Ondanks de invloed van Charlie Parker en Lester Young ontwikkelde hij een eigen krachtige saxofoonstijl die van invloed was op John Coltrane. We luisteren deze avond naar een bevlogen blues- en jazzvertolker.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *