Portraits in Blues 95: CLARENCE “GATEMOUTH” BROWN, deel 3: The Drifter …

Op dinsdag 22 september om 20u op de tweede verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt 5, Antwerpen.

Presentatie door Guy Van Looy.

Waar Afrikaanse traditie én vervreemding samensmelten en openbloeien tot een eigenzinige en creatieve compositie, horen we in het nummer‘Slop Time’bijvoorbeeld, van de multi-instrumentist Clarence ‘Gatemouth’ Brown. Brown boeit steeds opnieuw vanwege zijn groot muzikaal vakmanschap en creativiteit, die hem vlekkeloos doorheen de jaren vijftig loodsten. Zijn beheersing en timing van zijn instrumenten benaderen de perfectie. Het Europese publiek ontving hem in de jaren zeventig dan ook met open armen en de deuren van de Black & Blue studio’s gingen voor hem open. Mickey Baker, Jimmy Dawkins, Michel Denis, Roland Lobligeois,Paul Gunther en Jay McShann waren slechts enkelen van de topmuzikanten die hem toen omringden. Ook tenorist Arnett Cobb en Clarence Brown voelden elkaar muzikaal zeer sterk aan. Vanavond verblijven we opnieuw in het goede gezelschap én onder de muzikale vleugels van een groot icoon van de Texas blues; Clarence ‘Gatemouth’ Brown! 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *