JAZZ FROM THE WEST COAST & BLACK CALIFORNIA, deel 1

Multimedia voordracht op dinsdag 10 augustus om 20:00u. op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Is West Coast Jazz een aparte stijl en is hij blank? Misschien is het wel gewoon Cool Jazz. Op deze vraag zoeken we antwoorden. Er waren net zoveel Afro-Amerikaanse als blanke muzikanten actief aan de westkust. De blanke muzikanten kregen echter meer kansen en werden beter betaald, zij vonden buiten hun optredens in clubs betere jobs bij de radiostations en filmstudio’s. Vandaar dat zij veel meer bekendheid genoten dan hun zwarte collega’s. We gaan aan de hand van muzikale voorbeelden door de jazzscene van de jaren ’40, ’50 en ’60: Curtis Counce, Sonny Criss, Hampton Hawes en Russell Jacquet om enkele kleurlingen te noemen. Verder komen blanke muzikanten zoals Chet Baker, Art Pepper, Gerry Mulligan en nog vele anderen aan bod in deze tweedelige platenavond.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *