Multimedia voordracht op dinsdag 5 maart om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

Kom zeker kennismaken met de man die The Biggest Little Band In The Land oprichtte. John Kirby stapte begin jaren ‘30 over van de tuba naar de bas en ontwikkelde samen met Charlie Shavers, Buster Bailey, Russell Procope, drummer O’Neil Spencer en Billy Kyle deze band met zijn unieke klankkleur die niet te imiteren was. We kunnen genieten van de lichtheid van de ritmesectie en de virtuositeit van de solisten: genot van de hoogste orde met hun heerlijke arrangementen. Vanaf 1937 leidt John Kirby zijn eigen band waar hij al lang van droomde en die schitterde in de Onyx Club in New York. Hij brengt hier opgewekte en levendige kamerjazz met een onberispelijke swing. Kom luisteren en kijken naar de enige echte combo uit de swingperiode die anticipeerde op de bebop uit de tweede helft van de jaren ’40.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *