Op dinsdag 5 februari, uitzonderlijk beginnend om 19u30u., in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

multimedia-voordracht door gastspreker Jean-Pierre De Smet

Jazz werd geboren in New Orleans en deze stad loopt als een rode draad door de jazzgeschiedenis. Jean-Pierre De Smet brengt een vertelbeurt, opgesmukt met beeld en muziek, over deze historische stad: van de legendarische Buddy Bolden tot vandaag. Jean-Pierre is ereburger van New Orleans. Marc Morial, burgemeester van New Orleans in de periode 1994-2002, noemde hem ooit zijn ‘Belgian Ambassador’. Gedurende 37 jaar was Jean-Pierre gids tijdens groepsreizen naar het Diepe Zuiden. In 1991 werd zijn boek “New Orleans, Parel van het diepe Zuiden” gepubliceerd en in 2007 verscheen van hem een tweede boek “New Orleans, de Hartslag van de Jazz”, het resultaat van 50 jaar verzamelde kennis. Hij stond mee aan de wieg van oa. de Lazy River Jazz Club en van de Delta en Magnolia Brassbands. Vanavond legt hij het hele parcours van de authentieke jazz af, hij praat over een aantal bijzondere mensen en plekken in New Orleans zoals Bill Russell, ‘Sweet’ Emma Barrett, George Buck, Barry Martyn, Sammy Remington, Preservation Hall, Congo Square, het New Orleans Jazz Museum, ….. Een boeiende, onderhoudende avond door iemand die het allemaal zelf heeft beleefd.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *