Portraits in Blues 101: LOWELL FULSON.

Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia voordracht op dinsdag 2 november om 20:00u. op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Een van de belangrijkste exponenten van de California bluesscène is zanger-gitarist Lowell Fulson. De gospelmuziek en de invloed van Alger “Texas” Alexander hebben de jonge Lowell Fulson sterk beïnvloed. In 1948 maakt hij met Miss Katie Lee Blues zijn eerste opname. Nadien was het pianist Lloyd Glenn die mee voor zijn succes zorgt. Na Swing Time tekent hij een platencontract met Leonard Chess. De platendistributie via Chess Records zorgt voor een ruimere bekendheid. Gerenomeerde tenoristen zoals Earl Brown, Walter “Choker” Campbell en Eddie Chamblee zorgen mee voor die gepolijste of stevige R&B sound. Naar Lowell Fulson luisteren is de blues ervaren in al zijn facetten gespeeld door een muzikant die we vandaag erg missen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *