Pianist BILL EVANS, The Secret Sessions.

Multimedia voordracht op dinsdag 26 oktober om 20:00u. op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Frank Vermorgen.

De ontwikkeling van de jazz piano-improvisatie duurde ongeveer 40 jaar, van James P. Johnson tot Fats Waller, Earl Hines, Teddy Wilson, Nat Cole, Bud Powell, Thelonious Monk en Bill Evans, met Art Tatum als buiten-categorie fenomeen. Bill Evans was een van de laatste jazz piano vernieuwers in de vorige eeuw. Hij was reeds zeer jong actief als solist en sideman op de New York jazz scene, maakte opnamen met o.a. George Russell, Charles Mingus, Miles Davis, Cannonball Adderley, Art Farmer, Chet Baker, John Lewis, Oliver Nelson en Benny Golson. “The Secret Sessions“ zijn in het geheim gemaakte opnamen door Mike Harris in de legendarische Village Vanguard jazzclub in New York vanaf 1966 tot 1975. Er is een overvloed aan boeiend materiaal om Bill Evans beter te leren kennen. Allen op post!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *