EUBIE BLAKE; Rags, Rhythm, and Race.

Multimedia voordracht op dinsdag 19 oktober om 20:00u. op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Hubert ‘Eubie’ Blake is een van de belangrijkste showbizzfiguren uit de XXste eeuw. Hij is ook een van de interessantste ragtime pianisten, componisten en orkestleiders met minstens twee carrières. Eerst vanaf einde jaren 1910 tot midden jaren 1940 gekenmerkt door samenwerkingen met Noble Sissle en Andy Razaf, en daarna, vanaf 1969, met het dubbelalbum, The Eighty-Six Years of Eubie Blake. Het boek van Carlin & Bloom Eubie Blake. Rags, Rhythm, and Race (2020),beschrijft minutieus de muziek, de muziekkritiek en de diverse sociale achtergronden en omstandigheden waarin de carrière van Blake zich afspeelt. Voor het eerst werden zijn rijke archieven geraadpleegd en dit verfijnt het beeld van deze bijzondere muzikant aanzienlijk. Tijd voor een terugblik met beelden van 1923 tot 1971.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *