SATCHMO FOREVER! Aflevering II.

LOUIS ARMSTRONG en zijn ‘All Stars’ Band.

Presentatie: Marc Vanistendael.

Op dinsdag 16 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

In de loop van 1948 start Armstrong met “The All Stars”, een small band bestaande uit een ritmesectie, trombone, klarinet en trompet/cornet. Dit is Louis Armstrongs’ antwoord op de bebop rage en de kleine improvisatiegroepen van Charlie Parker, Thelonious Monk, Dizzy Gillespie, Kenny Clarke e.a., een complexe, opstandige muziekvorm die gebaseerd is op snelheid, techniek, gewaagde harmonische kronkels, een muziekvorm die radicaal breekt met al het voorgaande. Het is ook Armstrongs’ antwoord op de vele critici die beweerden dat zijn muziek veel te commercieel was geworden en die zich de vraag stelden wat er gebeurd was met de man die met de Hot Five & Hot Seven een ingrijpende verandering aan de jazzmuziek had toegebracht. Back to the roots!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *