SATCHMO FOREVER! Aflevering III.

De ‘Big Band’ Years of Louis Armstrong.

N.a.v. Ricky Riccardi’s boek ‘Heart Full of Rhythm’ (2020).

Presentatie: Piet Van de Craen.

Op dinsdag 23 november om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Na de beroemde Hot Five en Hot Seven (1925-1928) en vóór de All Stars (1948-1971), leidt Armstrong talrijke orkesten en evolueert hij van, een bij vooral zwarte mensen bekende jazzmuzikant tot een populaire muzikant, die ook bij het grote publiek – over het raciale aspect heen – bekend raakt. Toch is deze periode het minst goed gedocumenteerd. Daarom besloot Ricky Riccardo, onderzoeksdirecteur bij het Louis Armstrong House Museum, na zijn eerste boek What a Wonderful World. The Magic of Louis Armstrong’s Later Years (2011), een werk hieraan te wijden. Dit biedt de gelegenheid om de prachtopnamen tussen 1929 en 1947 te belichten. Swing, gouden trompet, heerlijke vocals, geïllustreerd met prachtige beelden, Pops zoals we hem zelden horen en zien…

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *