Portraits in Blues 114: BOBBY “BLUE” BLAND, deel 2: Pity the fool …

Presentatie: Guy Van Looy.

Multimedia-voordracht op dinsdag 6 december om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

In 1950 was de jonge Robert Bland twintig jaar en verbleef hij reeds vijf jaar in Memphis, een stad die hem muzikaal inspireerde en waar hij de hitte van de katoenvelden achter zich had gelaten. Robert Bland wist dat de gospel in ieder klein dorpje dat aan een plantage lag het spiritueel anker was voor de blues. Hij leerde hymnen zingen van zijn grootmoeder en ontwikkelde een spiritueel gevoel. Reeds zeer jong zong hij in de prostitutiebuurt in Tipton County bluessongs van Peetie Wheatstraw en Blind Lemon Jefferson. Het was niet alleen zijn moeder die hem aanmoedigde, maar ook zijn vrienden B.B. King, Rosco Gordon en Little Junior Parker. Vanaf nu wist Robert Bland dat hij zijn einddoel kon bereiken door er verder aan te werken; door op te treden en het najagen van wat nu zijn droom was geworden, waarvan het zaad ooit in een katoenveld werd geplant. Vanavond plukken we zijn wonderbaarlijke en muzikale vruchten, gerijpt door een zuiderse zon!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *