Presentatie: Frank Vermorgen.

Multimedia voordracht op dinsdag 24 januari om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Jazzcommentator Fred Van Doorn beschrijft in zijn boek ‘Lost Heroes’, uitgegeven in 1986 bij Van Gennep in Amsterdam, het leven van 12 vergeten en onderschatte jazzfiguren. Het zijn jazzmusici die na een korte periode van bekendheid in de vergetelheid geraken. De jazzliefhebber in Europa die met smacht zat te wachten op een nieuwe plaat van zijn idool, die voor hem een held was, wist niet dat de persoon in kwestie op dat moment straatarm, aan de drugs, al vergeten of overleden was. Sommigen hebben een zware prijs moeten betalen voor hun verslaafdheid. Drie van deze ‘Lost Heroes’ komen vanavond aan bod: Hank Mobley, Carmell Jones en Frank Morgan. Kom kennismaken, luisteren en kijken naar onbekende pareltjes in de jazzgeschiedenis.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *