Multimedia voordracht op dinsdag 9 april om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Willy Van Achteren.

Gerry Mulligan was een blanke muzikant en één van de belangrijkste baritonsaxofonisten uit de jazzgeschiedenis. Mulligan was niet alleen muzikant maar ook componist, arrangeur en orkestleider. Hij wordt ook aanzien als één van de scheppers van de stijl die bekend kwam te staan als cool jazz. Samen met trompettist Chet Baker werd Mulligan in de jaren 50 het toonbeeld van de “coole ethos”. Met zijn Re-Birth Of The Cool (1992) keerde hij terug naar de wortels van die stijl. Titel en concept waren de bekende Nonet-sessies van 1949-1950, geleid door Miles Davis, maar gevoed door arrangementen van Mulligan en Gil Evans. Hij heeft ook platen opgenomen met o.a. de saxofonisten Stan Getz, Paul Desmond, Johnny Hodges, Zoot Sims, Ben Webster, Lee Konitz, alsook met Dave Brubeck en enkele bekende zangers. Materiaal genoeg, zowel audio al beeld, om een gezellige en interessante avond te beleven.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *