Op dinsdag 5 maart om 20u. in Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen:

Multimedia-voordracht door Piet Van de Craen.

Stellen dat trompettist Emmett Berry weinig bekend en onderschat is, is een understatement. Behalve 49 regels in Horricks’ boek Count Basie and his Orchestra (1958), bestaan er boeken noch artikelen over hem en er is geen hoofdstuk aan hem gewijd in de – overigens uitstekende – boeken van Stanley Dance The World of Swing en The World of Count Basie. En toch maakte hij lange jaren deel uit van de prestigieuze orkesten van Fletcher en Horace Henderson en Count Basie, speelt hij met Coleman Hawkins, Rex Stewart, Jimmy Rushing, Buck Clayton en Sammy Price, is hij te vinden op ontelbare uitstekende opnamen en krijgt hij lovende kritieken van Stanley Dance en Hugues Panassié. In 2018 verschijnt niet alleen een solografie over hem maar ook vier afleveringen in de Bulletin du Hot Club de France. Tijd voor een terugblik. Wie was Emmett Berry? Zulke vragen beantwoordt de A.J.C. graag!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *