Ellington coryfeeën PAUL GONSALVES en CLARK TERRY

Multimedia voordracht op dinsdag 31 augustus om 20:00u. op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Marc Vanistendael.

Tenorsaxofonist Paul Gonsalves en trompettist Clark Terry waren exceptionele talenten op hun instrument. Paul Gonsalves was een uitzonderlijk saxofonist in Coleman Hawkins stijl en de opvolger van Ben Webster bij het Ellington-orkest. Clark Terry beschikte, zoals Gonsalves, over een bewonderenswaardige technische vaardigheid, een mooie sonoriteit en een geweldige speelsouplesse. Beiden hebben, vóór hun passage bij Duke, ook deel uitgemaakt van het Count Basie-orkest. Improvisatie, humor, emotie en bijzonder veel swing. Just be there!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *