Het woelige leven, liedjesteksten en muziek van ANDY RAZAF.

Multimedia voordracht op dinsdag 14 september om 20:00u. op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Piet Van de Craen.

Hoe is het mogelijk dat een Afrikaanse prins, Andy Razaf, uitgroeit tot een van de succesrijkste componisten en liedjestekstschrijvers van de XXste eeuw op hetzelfde niveau als de tijdgenoten Irving Berlin, Cole Porter en George Gershwin? Drie songs Honeysuckle Rose en Ain’t Misbehavin’, geschreven met ‘Fats’ Waller, en Memories of You, geschreven met ‘Eubie’ Blake,zijn iconische composities, en één nummer heeft een van de ontroerendste teksten ooit, namelijk Black ‘n’ Blue. Hij wordt vaak – en terecht – in één adem met ‘Fats’ Waller genoemd maar zijn netwerk is breder dan die glorievolle samenwerking. Vandaar de terugblik op deze haast ongrijpbare componist-tekstschrijver.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *