Trompettist CHARLIE SHAVERS

Multimedia voordracht op dinsdag 5 oktober om 20:00u. op de 2de verdieping van DEN BENGEL, Grote Markt, Antwerpen.

Presentatie: Marc Vanistendael.

Charlie Shavers is reeds op zeer jonge leeftijd een gewaardeerd trompettist, zanger, arrangeur en componist. In 1937 sluit hij zich aan bij de kleine groep van bandleider en bassist John Kirby, als vervanger van trompettist Frankie Newton. Mede door zijn arrangeerwerk wordt dit sextet een van de commercieel meest succesvolle swinggroepen van die tijd. Shavers’ compositie “Undecided” wordt in eerste instantie een grote hit en krijgt later de belangrijke status van jazzstandard. Hij werkt vanaf 1945 een hele poos bij de big band van Tommy Dorsey en maakt deel uit van de “Jazz at the Philharmonic” formule van Norman Granz. Tijdens de jaren ‘60 is hij met zijn eigen band(s) een graag geziene figuur in de USA en Europa. Een fenomeen op jonge leeftijd, een van de grote trompettisten in de jazzgeschiedenis. Een swingend virtuoos die het beluisteren en bekijken meer dan waard is!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *