SATCHMO FOREVER! Aflevering V

LOUIS AND FRIENDS.

Presentatie: Ronny Schoenmaeckers.

Op dinsdag 7 december om 20u. op de tweede verdieping van Den Bengel, Grote Markt, Antwerpen.

Louis & Friends is de vijfde aflevering in de Satchmo forever cyclus. De benaming “Friends” is misschien wat misleidend. Louis Armstrong – Satchmo – was zonder twijfel een goedlachse en joviale persoonlijkheid, en hij kwam goed overeen met vele muzikanten. Maar daarom waren deze niet steevast ‘vrienden’. Wij weten bv. dat hij erg goed overeenkwam met Bing Crosby (hoewel deze toch niet tot zijn eigenste ‘tribe’ behoorde). Maar wij weten ook dat Bing Satchmo nooit bij zich thuis heeft uitgenodigd (en het omgekeerde was ook waar). Daarenboven zijn verschillende opnames van vanavond gebeurd op initiatief van platenproducers. “Associates” was daarom een meer gepaste omschrijving geweest. Maar om het even, ‘vrienden’ of ‘associates’, zoals altijd met Satchmo leverde deze ontmoetingen in de studio prima muziek op. Wij kunnen dus ook nu zeggen: Sit back, listen en enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *